No menu items have been found.

oefening 02
make my morning


oefening

Maak er een gewoonte van om direct nadat je wakker bent geworden te glimlachen en blijf nog de eerste twee tot vijf minuten roerloos in bed liggen. Stel je de dag rooskleurig voor van het begin tot het einde. Als alles zo goed mogelijk zou verlopen, hoe zou de dag er dan uit zien ? Deze oefening staat gelijk aan het in gedachten maken van een hele snelle film. Als je in slaap dreigt te vallen, stap je eerst uit je bed en doe dan wat simpele warming-up oefeningen. 

Denk bij iedere lichaamsoefening aan iets positiefs en voel tegelijkertijd een positieve emotie. Geniet tijdens deze eerste momenten van de dag, die bepalend zijn voor je stemming van de hele verdere dag. Lach maar eens, want lachen is gezond ! Omdat je geest bij het wakker worden openstaat voor je gevoelens en gedachten, is datgene waar jij je dan op concentreert, heel belangrijk voor de rest van de dag. Dus denk op een positieve manier aan je werk.

Bovendien is je geheugen op zijn best wanneer je net wakker bent. Als je iets nieuws in je wilt opnemen, is het beter om dat nu te doen dan op een later tijdstip. Bedenk: niemand is belangrijker voor jou dan jijzelf. En als jij vrolijk bent, genieten andere mensen daar ook van mee. Ga rustig ontbijten en geniet van het ontbijt. Dat houdt in : ondertussen geen krant lezen of TV kijken. Geniet van het ontbijt en haal er zo de meeste energie uit.

Copyright Leef Intens 2019
>
0