oefening 10
moxa therapie


oefening

Moxa is van oudsher een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het wordt gebruikt om blokkades in je energiebanen te verwijderen waardoor lichamelijke klachten zich kunnen herstellen.
Moxa is het branden van een gedroogd kruid ( Bijvoetkruid) dat in de vorm van een staafje is gerold (sigaartje). Dit brandende staafje wordt vlak boven de slappe, koude, futloze of gezwollen plekken gehouden, die zich op de voet bevinden. Hierbij wordt het weefsel door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden behandeld. Na verloop van enkele behandelingen kunnen energiebanen en reflexpunten weer beter doorstromen en aan het lichaamsproces deelnemen.

Moxa is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen heel goed met moxa behandeld worden. Door enkele moxa behandelingen kunnen blokkades doorbroken worden en lichaamsfuncties weer tot leven komen. Moxa is effectief bij vochtige en koude weersomstandigheden. In de winter als de temperaturen buiten dalen, is de Moxa behandelingen het meest effectief.

Copyright Leef Intens 2019
>