No menu items have been found.

delen van de olie


gezond en lekker in je vel met essentiële olie

waarom doTERRA delen ?

Als je de essentiële olie van doTERRA eenmaal ervaren hebt, zul je niet anders willen dan je ervaringen delen met anderen. Door een “doTERRA Welness Advocate” te worden, krijg je de gelegenheid om anderen te leren hoe ze de essentiële olie van doTERRA producten kunnen gebruiken. Door de olie te delen, kun je je familie en vrienden helpen om ook hun leven te verrijken. Als je doTERRA deelt, ben je een onderdeel van de grote groep collega’s die over de hele wereld de producten van doTERRA promoten. Als je klaar bent om te starten helpt het document je om de voordelen van deze olie te delen met anderen.

onderdeel 1 - Breng de behoefte van je klant in kaart

"Ik weet dat jij wel eens last hebt van spanning in je hoofd en schouders. Ik heb misschien wel iets wat jou zou kunnen helpen. Vind je het fijn als ik je iets meegeef wat je kan proberen ?"

Het delen of promoten van de olie doe je niet op een zakelijke manier. Het delen van je enthousiasme over de olie begint meestal in een gezellig 1-op-1 gesprek met een vriendin of een familielid. Je kan bijvoorbeeld de quote hierboven gebruiken om het gesprek te openen. In dat gesprekje ga je kijken of je aanname klopt, of je vriendin inderdaad vaak last heeft van spanning in hoofd en schouders. In hetzelfde gesprekje ga je na of je een match kan maken vanuit je vriendin naar een of meerdere raakvlakken hierboven.

 • Schoonmaak- en wasmiddelen : doTERRA heeft verschillende olietjes die je aan je schoonmaak- en wasmiddelen kan toevoegen. Een mooie en gezonde ondersteuning.
 • Haar- en huidverzorging : doTERRA heeft tandpasta, shampoos en nog veel meer die echt puur natuur zijn en gegarandeerd geen chemische toevoegingen bevatten. Bovendien kun je zelf diverse olietjes aan de producten toevoegen om ze nog krachtiger te maken. Je kan ze ook aan je eigen producten toevoegen die je al gebruikt.
 • Voeding en spijsvertering : doTERRA heeft diverse supplementen die ervoor zorgen dat je alles binnenkrijgt wat je binnen moet krijgen. Eet je plantaardig of vegetarisch ? Dan zijn de supplementen van doTERRA een echte uitkomst. Verder zijn er vele olietjes die je kunnen helpen als je problemen hebt met je spijsvertering.
 • Menopauze en ouder worden : doTERRA biedt een fijne ondersteuning bij de maandelijkse problemen die veel vrouwen vaak ervaren. Er zijn diverse olietjes die je helpen tegen bijvoorbeeld opvliegers of die de maandelijkse cyclus wat prettiger maken.
 • Sporten : doTERRA heeft een speciale lijn voor de actieve sporter. Er zijn speciale crèmes die je spieren laten ontspannen na een intensieve workout. Er zijn speciale olietjes die helpen tegen ontstekingen. Een uitkomst voor elke sporter !
 • Stress en overprikkeling : bijna alle olietjes van doTERRA werken wel tegen stress en overprikkeling. Voordal de olietjes die een emotionele ondersteuning bieden doen echt wonderen en zijn echt onmisbaar voor zowel je kinderen als voor jezelf. Verder kun je de olietjes ook inzetten bij massages en meditaties.
 • Immuunsysteem : er zijn speciale olietjes van doTERRA die het immuunsysteem ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld een buikgriep golf tegenhouden door zelf actief te blijven smeren met enkele olietjes.

onderdeel 2 - Stel kwalificerende vragen

Het maken van de match met een of meerdere toepassingsgebieden uit het bovenstaande plaatje, doe je door kwalificerende vragen te stellen. Dat zijn vragen waarbij je vriendin wel moet antwoorden met een verhaal. Het zijn geen vragen waar ze alleen maar "ja" of "nee" op kan antwoorden. Het doel is dat jij tijdens het gesprek precies te weten komt hoe zij haar maximale voordeel kan halen door de essentiële olie te gebruiken:

 • waar denk jij aan als je aan essentiële olie denkt ?
 • zou je ze willen gebruiken voor je kinderen, om ze als ondersteuning te gebruiken bij kwaaltjes en bij hun emoties ?
 • zou je ze willen gebruiken als vervanging van reguliere medicatie ?
 • zou je ze willen gebruiken bij het ontspannen, mediteren, rust vinden, kalmeren, bij het voorkomen van stress ?
 • zou je ze willen gebruiken bij het bevorderen van je nachtrust ?
 • zou je ze willen gebruiken als extra ondersteuning bij het sporten ?
 • zou je ze willen gebruiken om ziektes zoals buikgriep te vermijden en het immuunsysteem te ondersteunen ?
 • zou je ze willen gebruiken om schoonmaak- en wasmiddelen en andere producten te mijden die chemische toevoegingen bevatten ?
 • zou je ze willen gebruiken om je haar en huid beter te verzorgen met producten die geen chemische toevoegingen bevatten en die voedend zijn ?
 • zou je ze willen gebruiken om je spijsvertering te helpen ?
 • zou je ze willen gebruiken als extra ondersteuning bij het eten, bijv. als een supplement ?
 • zou je ze privé willen gebruiken of kan je ze ook gebruiken in je werk ?
 • welke toegevoegde waarde zouden de producten kunnen hebben voor je werk ?
 • wat zouden deze producten kunnen toevoegen voor je klant ?

Je gaat dus op informele wijze informeren naar de behoefte van je vriendin. Tijdens het stellen van deze vragen kom je vanzelf een raakvlak tegen waar je op in kan spelen. Vaak ziet je vriendin de mogelijkheden zelf nog niet en moet je haar er nog op wijzen.

Vooral als je iemand spreekt die het ook zakelijk kan gaan inzetten, zul je hem wellicht nog even moeten helpen inzien wat de kracht van de olietjes zijn en hoe je die je bedrijf zakelijk gezien heel goed kunnen ondersteunen !

"Wanneer je de olietjes voornamelijk zakelijk wil gaan inzetten kun je je intake uitbreiden met enkele van deze kwalitatieve vragen, zodat je er later op terug kan komen om de olie aan te prijzen."

onderdeel 3 - Geef je klant een introductiepakketje mee

Zodra je een idee hebt hoe je vriendin de olietjes kan gaan inzetten en waar ze persoonlijk naar op zoek is, kun je je eigen ervaring delen. Misschien is ze op zoek naar wat extra rust. Of misschien wil ze liever geen reguliere medicatie gebruiken. Pak er 1 of 2 olietjes bij en leg haar uit wat ze voor haar kunnen betekenen. Laat haar even ruiken, of even proeven door een druppel in haar glas water te doen. Je doel is niet om meteen een doos te verkopen, maar om haar op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met de olie. Als ze de geur van een olie eenmaal hebben geroken en ze hebben over de voordelen gehoord, zullen ze nieuwsgierig zijn en enkel olietjes willen uitproberen.

een enkel flesje met olie van 5 ml

Een introductiepakket kun je op meerdere manieren vormgeven. Je kan kleine flesjes van 5ml kopen en daar olie in doen, aangelengd met kokosolie. Voor mensen die net starten met de olie is het verstandig om eerst de olie aangelegd te gebruiken. Bij kinderen moet je ze altijd aangelengd gebruiken. Je kan de olie meegeven die het meest veelzijdig is, zoals de pepermuntolie of de lavendelolie. Dit flesje kun je gratis meegeven.

Later bel je je vriendin nog eens op en vraag je naar haar ervaringen. Tijdens dit gesprekje kun je je vriendin een beetje de goede kant opsturen en met je eigen verhalen je vriendin enthousiast maken. Je eindigt je verhaal met een uitnodiging voor je workshop. 

de family essentials kit

een tasje met 5 flesjes olie

Je kan ook een tasje met 5 flesjes olie meegeven aan je klant, tegen een kleine vergoeding. Een van de meest gekochte kits van doTERRA is de “Family Essentials” kit. Je kan ervoor kiezen om enkele flesjes uit deze kit te nemen en die in je tasje op te nemen. Je pakt dan een flesje van 5 ml en lengt de olie aan met kokosolie. Na je gesprek is duidelijk geworden welke categorie het meeste aansluit bij je klant. Neem 5 flesjes uit deze verschillende categorieën. Wij hebben binnen Leef Intens op deze manier vele tasjes samengesteld, die elk 5 flesjes bevatten. Een tasje wordt vaak verkocht voor € 45 exclusief verzendkosten.

breathe


Breathe is een opmerkelijke mix van essentiële oliën waaronder laurierblad, pepermunt, eucalyptus, melaleuca, citroen Laurel, Leaf, pepermunt, Eucalyptus, Melaleuca, citroen, ravensara en cardemom. Breathe bevordert het prettige gevoel van open luchtwegen en makkelijker ademhalen. Het helpt ook tegen diverse seizoenskwaaltjes. Breathe kan worden toegepast op de borst, de rug of de onderkant van de voeten, of geïnhaleerd worden met behulp van een diffuser. De zintuigen zullen kalmeren en je bent verzekerd van een rustgevende slaap.

deep blue


Deep Blue is perfect voor een rustgevende massage na een lange dag werken. Wintergreen, kamperfoelie, pepermunt, ylang ylang, helichrysum, blauwe boerenwormkruid, blauwe kamille en de osmanthusbloem werken samen om te verzachten en te verkoelen. Na lange uren op de computer, wrijft u enkele druppels deep blue op uw vingers, polsen, schouders en hals. Een paar druppels van deep blue verzachtende mix verdund in gespreide kokosolie kunnen deel uitmaken van een koel- en troostend massage.

digest zen


DigestZen staat bekend voor zijn uitstekende werking om buikpijn te verhelpen, vanwege zijn vermogen om te helpen bij de spijsvertering, het verhelpen van maagklachten en het onderhouden van een gezonde algehele spijsvertering. Deze unieke mix bevat gember, venkel en koriander om te helpen bij maagklachten, met inbegrip van reisziekte en indigestie, terwijl pepermunt, dragon, anijs en karwij helpen met de spijsvertering. DigestZen is handig om bij je te dragen wanneer je opeens maagklachten krijgt, of een opgeblazen gevoel.

frankinscense


Frankincense staat bekend als een van de meest gewaardeerde en meest kostbare olie. Deze koning van de oliën heeft dan ook zeer buitengewone gezondheidsvoordelen. Frankincense (ookwel bekend als wierook), is bekend uit het Nieuwe Testament. De Babyloniërs en de Assyriërs zou wierook verbranden bij religieuze plechtigheden en de oude Egyptenaren gebruikte wierook hars voor vanalles, van parfum tot het zalven van de huid. Deze eeuwenoude kennis draagt bij aan het moderne gebruik van Frankincense van vandaag. Het is rustgevend, verjongt de huid en draagt bij aan het verminderen van oneffenheden. Bij het inademen of verspreiden van wierook bevordert het de gevoelens van rust, ontspanning, tevredenheid en het algemene welzijn.

lavendel


Je hebt een lange werkdag achter de rug. Je voelt je gejaagd en geïrriteerd en je kan niet zoveel hebben van je kinderen. Je wilt graag een liefhebbende ouder zijn, je voelt dat je teveel last hebt van spanning en stress van je baan. Lavendel olie helpt je te kalmeren en meer rust te ervaren na spanning en stress. Veel kinderen hebben na een drukke dag moeite om te gaan slapen. Kinderen hebben een moment nodig van afbouwen van de dag. Lavendel helpt ze om meer ontspanning te ervaren en voor een goede nachtrust. Zet je kind heerlijk in een bad met wat Lavendelolie en breng wat druppels aan op hun hoofdkussen en onder de voeten voor het slapen gaan.


Lavendel wordt ook vaak gebruikt om oneffenheden van de huid te verminderen. Heeft je kind jeuk door een muggenbult of heeft je kind een schaafwond nadat hij is gevallen? Lavendel werkt ontsmettend en pijnstillend en het bevordert het genezingsproces en vermindert jeuk. Lavendel helpt voor je kleintje bij luieruitslag, doorkomende tandjes en waterpokken.  Het ondersteund bij een hoge lichaamstemperatuur.

lemon


De best verkopende olie, Lemon, heeft meerdere voordelen in zijn gebruik. Lemon is een krachtig reinigingsmiddel dat de lucht en oppervlakken zuivert, en kan worden gebruikt als een schoonmaakmiddel door het hele huis. Wanneer het toegevoegd wordt aan water, biedt Lemon een verfrissende en gezonde boost gedurende de dag. Citroen wordt vaak toegevoegd aan desserts en hoofdgerechten. Voor inwendig gebruik, biedt citroen vele voordelen voor de reiniging en de spijsvertering zorgt het voor gezonde luchtwegen. Wanneer het verspreid wordt, is Lemon erg energiek en kan het stemmingen verbeteren.

melaleuca


Melaleuca staat meer bekend als de “Tea Tree”. Melaleuca heeft bevat meer dan 92 verschillende stoffen en heeft talloze toepassingen. De bladeren van de Melaleuca boom werden al eeuwen gebruikt door de aboriginals uit Australië. Ze verpulverden de bladeren en inhaleerden de olie voor een betere ademhaling. De bladeren werden rechtstreeks op de huid gebruikt voor een verkoelend effect. Melaleuca is het best bekend voor zijn zuiverende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om de huid en nagels te reinigen en te zuiveren. Voor inwendig gebruik, bevordert Melaleuca het imuunsysteem. Het kan ook gebruikt worden op oppervlakken te beschermen tegen de effecten van het milieu (warmte, kou, regen, enz). Melaleuca wordt vaak gebruikt om huidirritaties te behandelen en om de lucht te verfrissen en te zuiveren.

on guard


On Guard biedt een natuurlijk en effectief alternatief om het immuunsysteem te ondersteunen en om te bloeddruk op peil te houden. Daarnaast wordt on Guard ook wel gebruikt als schoonmaakmiddel voor oppervlakken door het hele huis. Wanneer on Guard in een diffuser wordt gebruikt, kan het helpen om de lucht te zuiveren.

pepermunt


Je hebt elke ochtend weer moeite om op te staan, als je dan eindelijk uit je bed bent, merk je dat je nog heel moe bent en erg weinig energie hebt om naar je werk te gaan. Of je hebt een geweldig feestje bijgewoond en je moet nog een stuk naar huis rijden en je bent eigenlijk veel te moe en een laag energiegehalte. Pepermuntolie werkt tegen vermoeidheid en bevordert je energiepeil. Pepermunt helpt ook bij het verlichten van maagklachten en bevordert een goede spijsvertering. Als je een opgeblazen gevoel hebt na het eten of snel last hebt van je darmen, zal Pepermunt je hierin ondersteunen. Het bevordert ook de werking van gezonde luchtwegen.


De Pepermunt olie is ook zeer fijn in gebruik voor een verbeterde concentratie. Als je deze olie samen met Wild Orange olie in de diffuser aanzet zal je merken dat je door een hele frisse geur, heel verhelderend is voor je geheugen. Ideaal bij het maken van examens of toets opdrachten.

tip : Raadpleeg onze encyclopedie

Wij werken samen met andere mensen die zich ook hebben ingeschreven en die zo enthousiast zijn dat ze de olie delen. Dat kan met vrienden en familie zijn, maar het kan ook zijn dat je een bedrijf hebt en dat je ervoor kiest om de olietjes te integreren in de werkzaamheden van je bedrijf. Met zijn allen werken we aan één centrale kennisbank. De een gebruikt de olie ook in combinatie met voeding, de ander met sport, de ander me schoonheidsproducten, of im combinatie met stress en overprikkeling. Samen weten we meer en kunnen we onze kennis delen. 

Als lid van ons team mag je gratis gebruik maken van onze encyclopedie. Daar staat dus precies in hoe de olie werkt, hoe je ze kan inzetten en welke mogelijkheden er nog meer zijn. Je kan altijd doorlinken naar onze encyclopedie. DoTERRA stelt echter hoge eisen aan je website als je de olie ook daar wil noemen. Websites moeten eerst worden goedgekeurd. Tot die tijd kun je het beste blijven doorlinken naar onze encyclopedie. Dat heeft ook als voordeel dat je met up-to-date informatie werkt, de encyclopedie wordt constant bijgewerkt door ons team.

tip : voeg een kaartje toe aan je flesje of tasje

Of je nu een enkel flesje of een heel tasje meegeeft, het is handig om er een kaartje bij te doen met hoe de olie werkt. Op het kaartje staan enkele aanwijzingen. Ook staat er een verwijzing in naar de encyclopedie zodat de klant daar alles kan terugvinden en nalezen. Om je hiermee te helpen hebben wij de kaartjes al voor je gemaakt. Je kan ze printen en uitknippen. Met een gelukspoppetje en je eigen visitekaartje eraan ziet het er al meteen leuk uit !

tip : wat is de beste manier om mensen uit te nodigen voor je workshop ?

 • Neem contact op met je vriendin, collega, familielid of wie je ook zou willen uitnodigen. Toon interesse in die persoon en hou het gesprek persoonlijk. Nodig hem uit door bijvoorbeeld te zeggen : "Ik weet dat jij wel eens last hebt van spanning in je hoofd en schouders. Ik heb misschien wel iets wat je zou kunnen helpen. Vind je het fijn als ik je iets meegeef wat je kan proberen ?"
 • Na een kleine week bel je die persoon weer op en vraag je naar zijn ervaringen. Je kan er je eigen enthousiaste verhalen aan toevoegen om die persoon ook enthousiast te maken. Je eindigt je verhaal met een opmerking als : "Ik geef over een weekje een workshop waar ik nog veel meer vertel over deze olie. Zou je het fijn vinden als ik je dan nog meer vertel over wat er nog meer mogelijk is en welke andere olie ook heel goed bij je zou passen ?". Je nodigt de persoon uit voor je workshop.
 • Twee dagen voordat de workshop begint bel je alle deelnemers persoonlijk op. Je vertelt dat je je ontzettend verheugt op de workshop en dat je een persoonlijk cadeautje klaar hebt liggen. Je hebt bijvoorbeeld een cake gebakken waaraan je een aantal druppels 'wild orange" hebt toegevoegd.
 • Twee uur voor de workshop gaan mensen altijd twijfelen of ze wel of niet naar je workshop moeten gaan. Stuur op dat moment een whatsapp berichtje waarin je meldt dat je alle spullen al klaar hebt staan en dat je enorm uitkijkt naar zijn komst. Waarschuw ze eventueel voor bepaalde wegomleidingen, enzovoorts. Door net op dit moment een berichtje te sturen, het moment dat ze gaan twijfelen, haal je ze net over de streep om toch te komen.

NB: Als je net begonnen bent wordt vaak aangeraden om 4 workshops in één week te houden om even een snelle start te kunnen maken. Maar doe vooral wat goed voelt voor jou !

Copyright Leef Intens 2019
>
0