heerlijk in het gras


leer je kind ontspannen en mediteren

Het is vandaag een hele warme dag. De zon schijnt hoog in de lucht. Je ligt heerlijk buiten op het gras. Je voelt de grassprietjes onder je armen. Het kriebelt een beetje. Je armen liggen heerlijk slap op het gras in de zon. Je voelt ook allemaal grassprietjes onder je benen en je voeten. Hier kriebelt het ook een beetje. Elke keer als je uitademt voel je dat je benen steeds zwaarder worden op het gras. Wat is het toch heerlijk hier. Om je heen hoor je de vogeltjes fluiten. Je hoort een klein beetje wind waaien door de bomen. Verder hoor je helemaal niets.

Opeens voel je golven. Je voelt dat je een beetje omhoog gaat en dan weer omlaag. Je kijkt om je heen. Je ziet het mooiste zwembad wat je ooit hebt gezien. Het is een heel groot zwembad en het water heeft een prachtige mooie lichtblauwe kleur. Jij ligt er middenin, op een heel zacht luchtbed. Echt heel zacht. Je voelt dat het luchtbed zweeft over het water, onder de warme zon.

Je hoofd voelt heerlijk zwaar. Je ogen zijn dicht en je mond valt een beetje open. Je voelt je heerlijk slap op het luchtbed. Je schouders, je armen en je handen liggen heerlijk zacht op het luchtbed. Je voelt een beetje tinteling in je handen en je vingers. Oeps, je voelt een beetje water tussen je vingers. Wat is het heerlijk warm! Je voelt als je inademt, je buik helemaal bol worden en als je uitademt wordt je buik weer heerlijk slap. Je buik wordt weer bol en weer helemaal slap. Het lijkt net alsof je bij elke uitademing steeds verder het luchtbed in zakt. Wat voelt dat toch heerlijk onder de zon. Je voelt dat je benen steeds zwaarder worden. Wat ligt het toch heerlijk zacht. Je voelt wat waterdruppels op je voeten en tussen je tenen. De fijne warme zon zorgt ervoor dat de druppels weer gauw opdrogen. Je voelt je heerlijk zweven op je luchtbed op het water.

Dat is gek! Je voelt dat je zweeft in de lucht. Heel hoog in de lucht op je luchtbed. Je voelt de wind wapperen door je haren. Wat is het hier heerlijk rustig bij de wolken. Kijk, er zitten allemaal vogeltjes op een kleine wolk. Er vliegt een vogeltje naar jou toe. Hij gaan naast je op het luchtbed zitten. Hij ziet dat je hoofd helemaal vol zit met prikkels. “Geef je prikkels maar aan mij” zegt het eerste vogeltje. “Dan neem ik ze mee naar mijn nest. Dan voel je je veel minder zwaar”. Je geeft een prikkel aan de vogel. Je voelt dat je hoofd gelijk een stuk lichter wordt. Het lijkt wel alsof je met je luchtbed meer naar beneden gaat vliegen. Dan komt er een 2de vogeltje aan. Ook hij komt gezellig bij je zitten op het luchtbed. “Ik zie dat je ergens bang voor bent”, zegt de 2de vogel. “Het is toch helemaal niet fijn om bang te zijn? Geef je angst maar aan mij, dan neem ik het mee naar mijn nest”. Je geeft je angst aan de vogel. De 2de vogel vliegt weg met jou angst. Dat voelt fijn, zeg! Je buik en je schouders voelen nu heerlijk slap. Voel je dat? Je gaat nu nog lager vliegen op het luchtbed. Zie je de bomen al in de verte? Daar komt een 3de vogel aangevlogen en komt fijn zitten op mijn luchtbed. De 3de vogel ziet een beetje boosheid en verdriet. “Geef je boosheid en verdriet maar aan mij, dan neem ik het mee naar mijn nest”! Je geeft al je vervelende emoties aan de vogel. Ik ben benieuwd hoe groot het pakketje is. Heb je veel boosheid en verdriet weggegeven? Wat zal dat een opluchting voor je zijn.

O...jee! We vallen helemaal naar beneden. De wind wappert weer door je haren, en daar lig je weer op het gras. Je voelt de grassprietjes weer onder je voeten en je benen. Je voelt ze kriebelen onder je armen en je handen. Toch voelt het nu heel anders, zo liggen op het gras. Want je bent al je zorgen kwijt. De vogels hebben alles voor je meegenomen. Je voelt je rustig, zacht en blij. Als je straks je ogen open doet, zal je merken dat je nog steeds een fijn, rustig en blij gevoel hebt.

Copyright Leef Intens 2019
>