Nooit meer stress op de werkvloer in 2 stappen

op je gemak moeilijke en lastige gesprekken voeren

interactieve training voor bedrijven

Als je in een team werkt, is het altijd druk. Er is altijd wel iets te doen. Elk lid van het team heeft zijn eigen agenda en zijn eigen belangen. Met zoveel mensen om je heen is het onvermijdelijk dat er wel eens conflicten optreden. Wat doe jij als je merkt dat sommige mensen uit jouw team zich niet gehoord voelen, of zich misschien zelfs onbegrepen voelen ? Soms kun je merken dat de last die het team moet dragen wel erg zwaar is, of dat er veel van hun verwacht wordt. Ga je het gesprek dan aan ? Wat doe jij als leider wanneer je weet dat jij je team inspireert en dat ze tegen je op kijken ? Wanneer je vermoed dat je team met je mee praat, dat ze niet oprecht zijn ? Wanneer er binnen een team onvoldoende aandacht is voor goede onderlinge communicatie, kan de sfeer en daarmee ook de resultaten, nogal snel kelderen. Deze training zal jou en je team inspireren om op een andere manier met elkaar te communiceren. 

wanneer vindt deze inspiratie-sessie plaats ?

Wanneer:

Deze training duurt een dagdeel en kan in overleg ingepland worden.

Waar :

In jouw bedrijf op locatie. 

welke onderwerpen komen aan bod ?

 • check
  waarom is het zo belangrijk om te investeren in jouw team ?
 • check
  hoe krijg je als team meer grip op de situatie en hun omgeving ?
 • check
  verschillende belevingen binnen het team : hoe kom je op een lijn ?
 • check
  wat vertelt jouw manier van spreken over jou ?
 • check
  wat zegt de reactie van de ander over jou ?
 • check
  het interpreteren van verbaal en non-verbaal gedrag
 • check
  communiceren vanuit je eigen kracht
 • check
  de kracht van empathie
 • check
  het belang van een hecht team

inhoud van deze training

Deze training bestaat uit twee delen. In het eerste deel motiveer en inspireer ik mensen om eens heel anders te kijken naar de leden uit hun team. We kijken naar wat er nu echt in je hoofd gebeurd wanneer zich een conflict voordoet en welke invloed dat heeft op je manier van communiceren. Vervolgens leg ik uit in welke twee stappen je de communicatie aanzienlijk kan verbeteren. Dat doe je voor een deel door een andere mindset aan te nemen, maar ook door goed te kijken naar zowel de ander als naar jezelf.

In het tweede deel gaan we een rollenspel doen. De deelnemers kiezen scenario's uit om andere deelnemers uit het team uit te dagen. Er zal een aanvallende en een verdedigende partij zijn. Het is aan de verdedigende partij om het geleerde meteen in de praktijk te brengen en om op de juiste manier te communiceren. Blijft het gesprek in balans ? Of slaat het door omdat een van de twee partijen sterker wordt ?

mijn werkwijze

 • check
  Mijn inspiratie-sessies en trainingen zijn altijd interactief : ik betrek de groep altijd in mijn verhaal
 • check
  Ik kijk altijd goed naar wat er speelt binnen de groep en pas daar mijn verhaal op aan
 • check
  Ik confronteer, inspireer en motiveer de groep
 • check
  Ik geef de aanwezigen stof tot nadenken
 • check
  Ik geef naast tips ook een oefening mee die iedereen tijdens het werk kan doen

waarom is dit zo belangrijk ?

Wanneer je leert om op een andere manier te communiceren zul je merken dat mensen je meer begrip voor je gaan tonen. Je straalt een bepaalde rust uit. Doordat het minder druk wordt in je hoofd, zal het makkelijker worden om je grenzen aan te geven. Bovendien gaan mensen meer respect voor je tonen wanneer jij je grenzen beter aangeeft en laat zien waar je echt voor staat.

schrijf je in !

Wil je je inschrijven voor deze interactieve inspiratie-sessie ? Vul dan het onderstaande formulier even in, of bel me even op het bovenstaande telefoonnummer. Wanneer je nu deze training boekt, krijg je er deze gratis inspiratie-sessie bij (klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie)


 • Roel van Heel
 • Transformatiecoach
 • 06 21 390 312
 • envelope-open
  roel@leefintens.com

"Ik heb jaren lang als consultant in de IT wereld gewerkt. Daar heb ik heel wat bedrijven van binnen en van buiten gezien. In een team waarin mensen moeten samenwerken kan van alles aan de hand zijn. De sensitieve medewerker wordt wel eens als de zwakke schakel gezien omdat hij stressgevoelig is en wellicht eerder tegen een burn-out aanloopt dan anderen. Maar deze medewerker heeft ook vele kanten die enorm waardevol kunnen zijn. Heb je er ooit wel eens over nagedacht dat veel mensen die hoge functies bekleden en bewezen goede leiders zijn, eigenlijk sensitieve mensen zijn ?"

wat zeggen anderen over deze training ?

profile-pic
Steven

Deze workshop heeft mij veel gebracht !

Wat was deze workshop prettig en leerzaam ! Ik vond het geweldig dat Roel vertelde over zijn eigen ervaring en hoe hij het met Sandra heeft opgelost. Dat heeft mij veel gebracht !

profile-pic
Judith

Een goed beeld hoe snel een gesprek uit balans kan raken !

In de workshop sprak het me enorm aan dat je door de cases een goed beeld krijgt van hoe snel de balans kan omslaan in een gesprek. Ook de rol van het ego, zowel bij de aanvaller als de verdediger was heel verhelderend. De theorie en de techniek die Roel heeft uitgelegd is voor veel mensen relevant, zowel voor hooggevoeligen als voor niet-hooggevoeligen.

profile-pic
Maike

Fijn om pittige gesprekken te doen en te voelen

Ik vind communicatie binnen het gezin zo belangrijk maar ook zo lastig soms. Tips en trucs kon ik wel goed gebruiken. Het sprak mij het meeste aan dat ik naaste theorie en de techniek ook kon oefenen. Op dit manier kon ik ook daadwerkelijk doen en voelen hoezeer de balans in een pittig gesprek snel kan omslaan.

profile-pic
Helena

Goede en verfrissende methode !

Ik heb verschillende workshop eerder al gedaan, maar dit was wel een verfrissende en goede methode ! Ik vond het rollenspel erg leuk !

profile-pic
Tabitha

Ook thuis merk ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt !

Ik heb zelf een achtergrond waarin stress en burn-out voorkomt. Binnen het gezin waarin ik ben opgegroeid was er weinig communicatie en veel onbewuste en non-verbale communicatie. Dat was voor mij de aanleiding om meer te willen weten over het effectief communiceren. Ik herkende mezelf zeker in het verhaal. Roel vertelde aan de hand van meerdere duidelijke voorbeelden. Ik vond het erg leerzaam. De informatie vond ik erg helder en duidelijk. Voor mij was de inhoud al bekend. Met name de praktijkvoorbeelden en de rolpatronen vond ik het leerzaamste. Ook thuis merkte ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt. Alleen al het bewust worden van hoe snel jij je aangevallen kan voelen heeft me al veel gebracht. Ook de gesprekken die ik nu voer met mijn partner zijn hilarisch !

profile-pic
Debby

Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn

Het sprak mij enorm aan dat we in een niet al te grote groep met gelijkgestemden konden praten over effectieve communicatie. Ook de praktische oefeningen vond ik erg leuk ! Ik herken mezelf en mijn kind in het gehele proces. Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn.

profile-pic
Linda

Het drukke stemmetje in mijn hoofd uitgezet !

Ik ben zelf hooggevoelig en heel empatisch. Ik leef snel met andere mensen mee en voel wat zij voelen. Ik vond het belangrijk om te leren hoe ik mezelf kan blijven en hoe ik mijn grenzen aan kan geven. In de workshop sprak het me enorm aan dat ik leer hoe ik het drukke stemmetje in mijn hoofd kan uitzetten. Hoe kan ik er voor zorg dat ik niet meer zo oordeel ? Hoe kan ik voorkomen dat ik constant twijfel aan mezelf ? Ik herkende mezelf helemaal terug in het verhaal. Ik heb veel nuttige dingen geleerd !

profile-pic
Alex

Leerzaam en duidelijk !

Ik vond de workshop erg prettig, leerzaam en duidelijk. Het rollenspel was erg leerzaam, maar ook wel spannend !

profile-pic
Marianka

het rollenspel was het leukste !

Het was een hele leuke en leerzame workshop. Je gaat toch net iets anders tegen het communiceren met je partner en met je kinderen aankijken. Hoe moeilijk ook... ik vond het rollenspel het leukste !

profile-pic
Monique

Mooi stappenplan bij aanvallen en verdedigen

Ik had vanuit mijn werk bij burnoutcoachen interesse in deze workshop. Ik heb twee puberende zonen, dus het af en toe ontbreken van de effectieve communicatie was voor mij ook een aanleiding om deze workshop te volgen. Het sprak mij enorm aan dat er zoveel aandacht was tussen de deelnemers. Er waren mooie en interessante discussies waarin ik deelnam ! Vooral het stappenplan van aanvallen en verdedigen kan ik thuis goed toepassen !

profile-pic
Anne

Roel was heel menselijk en spreekt vanuit zichelf

Ik vond het heel interessant om tips te onvangen van Roel en om eens te horen welke visie hij heeft over effectief communiceren. Ik loop daar zelf nog wel eens tegenaan. Wat me aanspreekt in de workshop is dat Roel heel menselijk is, hij spreekt vanuit zichzelf en kan alles goed benoemen en vertalen. Ik herken mezelf enorm in zijn verhaal, maar ik realiseer me nu ook dat ik in vele situaties al wat verder ben omdat ik er bewuster mee om ga. Maar ik mag de eerste stap uit de techniek nog iets beter toepassen. Ik vond de interactie en de oefeningen erg leuk om te doen !

profile-pic
Paula

Opvallen hoe snel je iets persoonlijk kan opvatten !

Ik vind effectieve communicatie echt heel boeiend. Het sprak me enorm aan om te oefenen en om echt met dit onderwerp aan de slag te gaan. Ik herkende me in het verhaal, maar vond het ook lastig om het toe te passen. Door te oefenen merkte ik hoe snel je iets persoonlijk opvat en hoe je dan de verbinding met de ander kan verliezen. Roel gaf verder hele mooie tips ! Ik ga er thuis meteen mee aan de slag.

profile-pic
Ger

Moeilijke situaties de baas !

Het leek mij leuk en leerzaam om te leren hoe ik beter kan communiceren. Het sprak mij enorm aan dat Roel veel vertelde hoe je in moeilijke situaties zoals ruzies en onenigheid, verschil van mening en dergelijken beter kan reageren. Hoe ik de situatie weer in balans kan krijgen zonder dat deze verergert. Ik denk dat het zeker helpt om moeilijke situaties beter de baas te blijven.