Dag 3

dag 1
maandag
28 augustus - 20:00u

jouw ritueel

Vandaag leer je Yvonne kennen. Yvonne heeft veel meegemaakt. Yvonne zit midden in het proces om haar leven voor eens en voor altijd om te gooien. Ze is op een punt belandt dat haar lichaam heel duidelijk aangeeft dat het niet meer zo kan. In de komende vier dagen laat Yvonne je zien hoe ze haar levensstijl aanpast. Vandaag kijken we naar Yvonne's situatie voordat ze aan haar zoektocht begon. We gaan vandaag ook kijken naar jouw ritueel en hoe dat eruit ziet.

patronen uit het verleden

Yvonne is opgegroeid in een gezin met 6 kinderen. Het was dus altijd druk. Ze is ook heel erg zorgzaam omdat ze altijd wel voor een broertje of zusje moest zorgen. Tijd voor zichzelf was er vaak niet. Yvonne heeft dus veel opgepikt uit haar omgeving wat haar vandaag de dag nog steeds beïnvloedt. Eerst moet de ander goed verzorgd zijn. Daarna is er eventueel  pas tijd om te ontspannen. Hoe gaat dat bij jou ? Wat heb jij van thuis uit meegekregen ?

verschillende rollen

Yvonne heeft inmiddels vele rollen aangenomen. Haar ouders leven nog. Dus ze is een dochter. Ze heeft een baan dus ze is ook werknemer en collega. Haar zoon woont dan wel op kamers en heeft minder zorg nodig, maar ze is ook moeder. Yvonne was ook een partner, maar haar man heeft aangegeven te willen stoppen met de relatie. Yvonne is ook een vriendin en zou daar meer tijd aan willen besteden, maar heeft daar nu de energie niet voor. Het combineren van alle rollen, alle rollen even goed willen doen, kost haar veel energie. Tijd voor zichzelf is er niet, er blijft weinig over nadat ze probeert om alle rollen zo goed mogelijk in te vullen.

stress of burn-out

Het harde werken en het zo goed mogelijk combineren van alle rollen heeft ertoe geleid dat Yvonne zich oververmoeid voelt. Ze vindt het moeilijk om voor zichzelf te kiezen en kan niet zomaar zeggen dat ze geen moeder is. Of geen partner. Of geen werknemer. Of geen collega. Wel kan ze zeggen dat ze de vriendschap met haar vriendinnen even op een lager pitje zet, zodat ze haar energie die ze nog overheeft beter kan inzetten waar dat nodig is. Maar of het een oplossing is voor de situatie waar ze nu in zit...

  • Roel van Heel
  • Stress- en Burn-out Coach
  • 06-21 390 312
  • roel@leefintens.com

HEB JE NOG EEN VRAAG VOOR ME ? 

Heb je al een vraag over het onderwerp van vandaag ? Stel hem dan hieronder, dan neem ik het mee tijdens de live sessie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]