denk anders, denk beter met visualisaties en meditaties

Veelgestelde vragen over meditaties

Waarom zou ik gaan mediteren ?

Wanneer kan ik het beste mediteren ?

Wat is een handige plek om te mediteren ?

Hoe lang kan ik het beste mediteren ?

Hoe bereid ik me voor ?

Hoe ga ik om met weerstand tijdens het mediteren ?

Veelgestelde vragen over meditaties

Mediteren in drie stappen

1

stap 1 - de open focus techniek

Zolang je met je hersenen actieve bèta golven blijft maken zal de buitenwereld met al zijn prikkels reëler overkomen dan de binnenwereld. We staan dan niet meer open voor de rustigere hersengolven die je laten fantaseren of laten dromen. Onze hersenen zijn bezig met de vecht- en vluchtreactie, terwijl ons lichaam defensief blijft en ons wanhopig de dag door probeert te helpen. Onze hersenen blijven chaotische signalen versturen en ons lichaam raakt in disbalans.


In de open focus techniek halen we onze aandacht weg uit de buitenwereld en openen wij onze focus om aandacht te besteden aan de ruimte om ons heen. We denken dan niet na, en voelen de ruimte om ons heen. Langzaam wordt de frequentie van onze hersengolven minder actief en gaan we van bèta naar alpha golven. We zijn dan minder met de buitenwereld bezig en meer met ons lichaam. 


Onze hersenen worden door de open focus techniek weer georganiseerd en gesynchroniseerd. Alle onderdelen van je hersenen werken weer beter samen en alles begint weer ritmisch te bewegen en beter samen te werken.

2

stap 2 - blijf in het hier-en-nu

Wanneer je op de automatische piloot leeft, en daar stress door ervaart, handel je elke dag met dezelfde gedachten, dezelfde handelingen en dezelfde emoties. Dat doe je al jarenlang zo. In feite is het verleden, de toekomst en het heden gelijk aan elkaar. Je blijft in een vicieuze cirkel hangen. 


Om jezelf echt te kunnen veranderen moet je in de meditatie een hele andere staat van zijn bereiken. Een staat van zijn waar je even geen lichaam hebt, waar je niet iemand bent, waar geen plaats en tijd zijn. Er gaan geen gedachten door je hoofd heen, er zijn geen gevoelens en emoties, er is op dat moment even helemaal niets.

3

stap 3 - verander je overtuigingen en percepties

Wanneer je lang genoeg in het "niets" bent blijven hangen, kijk je met hele andere ogen naar jezelf. Het drukke analytische brein is immers een hele tijd niet aanwezig geweest. Neem nu je dit heerlijke gevoel ervaart, het binnengevoel, het besluit om dingen anders te doen. Je verandert je energie door een duidelijke intentie te koppelen aan een verhoogde emotie. Wanneer jij je anders voelt wanneer je klaar bent met de oefening, ten opzichte van hoe jij je voelde toen je ging zitten, ben je al biologisch veranderd.

OEFENINGEN DIE JE VEEL RUST ZULLEN BRENGEN

oefeningen voor de resetmomentjes overdag

oefeningen om je binnenwereld te versterken

oefeningen om je manier van denken en handelen te veranderen