week 17 : neem een hond

...en dwing je zelf om af en toe een pauze te nemen

Als ik er niet op let, ga ik gewoon aan het werk en ben ik niet meer te stoppen. Ik vergeet dan pauzes te nemen omdat ik het zo leuk vind om te doen wat ik doe. Ik spreek ook veel klanten die aangeven dat ze gewoon 4 uur achter elkaar werken, zonder pauzes te nemen. Laatst werd ik daar ook weer op gewezen, toen ik enthousiast aan het werk was, en opeens gestoord werd door mijn zoon van 11. Hij had een kopje koffie bij zich en stond daar met een brede glimlach op zijn gezicht. Ook al riep een stemmetje in mijn hoofd dat ik nog vrij veel moest doen, toch triggerde die stralende glimlach een verplicht rustmoment. Ik nam hem even op schoot en vertelde hem hoe fijn ik het vond om hem te zien. Zijn glimlach werd nog breder en we hebben 5 a 10 minuten even gekletst over hoe zijn dag was.

Dit soort momenten zijn oh zo belangrijk. Even 5 a 10 minuten quality time, even een pauze. Daarna kun je weer verder gaan. Wat is er nu belangrijker in het leven dan de liefde die je om je heen voelt ? Mijn hond, Ziva, heeft een zelfde werking op me. Als ik de woonkamer in loop, springt ze al enthousiast om me heen. Ze is altijd blij om me te zien. Als ik naar de voordeur loop en ik draai me om, dan zit ze achter de deur (met glas erin), naar me te kijken, in de hoop dat ik naar buiten ga. Ze is zo dolgelukkig als ik dan de riem pak en ook echt met haar ga wandelen !

Deze trouwe viervoeter zorgt ervoor dat ik verplichte rust pak. En weet je ? Tijdens het wandelen merk ik dat de drukte in mijn hoofd en lichaam zakt waardoor er ruimte komt om met een frisse blik naar mijn werk te kijken. Als ik terug kom van de wandeling heb ik weer nieuwe ideeën, of heb ik eindelijke oplossing voor dat probleem waar ik al de hele week aan moest denken. Afstand brengt rust, en rust breng nog meer geniale ingevingen.

Natuurlijk kun je dat ook doen zonder hond en jezelf op andere manieren verplichten. Maar aan de andere kant... deze viervoeter is altijd blij om me te zien en geeft elke dag zoveel liefde terug !

Tot de volgende week !

Groetjes,

Roel.