week 16 : gebruik essentiële olie

...en maak het jezelf net even wat makkelijker !

Tegenwoordig hebben we overal wel een pilletje voor. Tegen de hoofdpijn, tegen buikpijn, overtollig maagzuur en zelfs depressie of gewoon niet lekker in je vel zitten. Door automatisch overal een pilletje voor te nemen, zijn we bezig met symptoombestrijding. Artsen kijken vaak niet verder dan hun neus lang is en schrijven automatisch een antibiotica kuur voor, of sturen je naar huis met een pilletje. Je lichaam  wordt dus volgepropt met onnatuurlijke middelen om de boel recht te trekken. Maar we kijken niet naar de oorzaak, de bron van alle ellende.

De daadwerkelijke oorzaak voor al deze auto-immuunziekten, ziekte waarvoor geen verklaring gevonden kan worden, is de constante drukte waarin je verkeert, de hoge verwachtingen waar jij je aan blootstelt, kortom: stress. Wanneer jij veelvuldig naar medicatie grijpt, raakt je lichaam gewend aan deze medicatie. Antibiotica kuren werken opeens niet meer, en de symptomen kunnen niet langer succesvol bestreden worden.

Een mooie oplossing voor dit probleem zijn de essentiële olietjes van doTerra. Deze olie is puur natuur en worden onder zeer strenge eisen geproduceerd. Deze olietjes kunnen doordringen tot in de kern van je cellen en kunnen daardoor ook virussen en bacteriën bestrijden. Dat maakt ze al veel effectiever dan reguliere medicatie.

Om een greep te doen uit enkele waardevolle olietjes:

  • pepermunt : deze olie geeft je meteen een frisse boost in de ochtend, zodat je meteen wakker wort. Maar dat niet alleen: pepermunt verzacht hoofdpijn, migraine en kramp in hoofd en schouders. Daarnaast heeft hij ook een positieve werking bij problemen met je spijsvertering.
  • digest-zen: wanneer je drukte, onrust of stress ervaart, racen het stresshormoon Cortisol, en het waarschuwingshormoon Adrenaline actief door je lichaam. Je spijsvertering krijgt minder aandacht op dat moment, waardoor voeding moeilijker wordt opgenomen in je lichaam. Ook het afbraakproces gaat minder goed. Wanneer jij een opgeblazen gevoel krijgt, of problemen met je stoelgang krijgt, werkt digest-zen heel fijn. Je brengt hem aan rondom je navel.
  • oregano en onguard: ook je immuunsysteem verzwakt wanneer je druk bent. Met deze twee olietjes heb ik met mijn hele gezin diverse buikgriep golven buiten de deur gehouden. Daar waar alle kinderen uit de klas van mijn zoon en dochter geveld werden door de buikgriep, wisten wij meerdere malen deze griep buiten de deur te houden door actief met deze olietjes aan de slag te gaan.
  • ylang ylang: Ylang Ylang is een heerlijke geur die meteen ontspant. Het is de olie bij uitstek na een drukke dag als jij even een herstelmomentje neemt. Breng hem aan op de polsen, op op je handen. Breng je handen naar je neus, maak een kommetje met je handen en snuif de geur op zodat hij diep in je lichaam trekt.
  • serenity: niets werkt beter dan slapen wanneer je druk bent. Serenity wordt ook wel de slaapolie genoemd, en ik ga tegenwoordig nooit meer zonder naar bed. Je kan hem in een diffuser doen (let er dan wel op dat er oude stoom uitkomt), een druppel op je kussen laten vallen, of gewoon weer diep inhaleren.

Deze olietjes vormen een waardevolle ondersteuning. Op zichzelf zijn het geen wondermiddeltjes. Wanneer jij diep in een burn-out zit, zullen ze er niet voor zorgen dat je binnen enkele dagen er weer uit kan stappen. In combinatie met alle tips die ik je geef vormen ze echter een zeer waardevolle ondersteuning, en een positieve verslaving. Ze kunnen reguliere medicatie vervangen en zowel je spijsvertering als immuunsysteem versterken. 

Tot de volgende week !

Groetjes,

Roel.