week 12 : lees een blog

Vorige week heb ik je verteld dat er allerlei auto-immuunziekten kunnen ontstaan wanneer jij je te weinig beweegt. Je lichaam blijft langer en makkelijker gezond wanneer jij voldoende beweegt.

Wanneer het immuunsysteem bij stress verzwakt en ons lichaam harder moet werken, is de kans groter dat er allerlei ontstekingen ontstaan in je lichaam. Slechte bacteriën en virussen slaan zich dan op in je lichaam en veroorzaken ziekten en ontstekingen. Een van de minst opvallende ziekten en ontstekingen is die van je hart. 

Hartklachten zijn ook wel doodsoorzaak nummer 1 en worden wel eens de stille moordenaar genoemd omdat veel mensen niet eens weten of realiseren dat ze er last van hebben. Denk maar aan de sporters die plotseling aan een hartstilstand overlijden, nadat ze lange tijd hoge verwachtingen stelden aan hun eigen lichaam.

Het is belangrijk dat jij je fysieke klachten goed in de gaten blijft houden wanneer je stress ervaart en dat je tijdig aan de bel trekt als de klachten zich opstapelen. Ik heb er een blog over geschreven die je bewuster maakt over deze klacht. 

Geen zorgen hoor, het is echt niet zo dat wanneer je stress ervaart jij je serieus zorgen moet over een hartstilstand. Het is alleen zo, als jij lange tijd soortgelijke klachten ervaart, en je lange tijd ervoor kiest om er niets aan te doen, de risico's groter worden. Met deze tip wil ik je juist bewuster maken van het signaal dat je hart (maar ook de rest van je lichaam) afgeeft.

Je kan mijn blog hierover lezen door te klikken op deze link >>>.​

Tot de volgende week,

Groetjes,

Roel.